Szombaton Szapáry-nap lesz Szécsiszigeten

Tartalomhoz ugrás

Szombaton Szapáry-nap lesz Szécsiszigeten

...:::Szécsisziget község honlapja:::...
Közzététel szerző: Korosa Titanilla itt zaol.hu · Csütörtök 03 Aug 2023
Szombaton tartják a Szapáry-napok hagyományos programját főzőversennyel, kulturális műsorral a településen.

Már múlt szombaton elkezdődött a Szapáry-napok rendezvénysorozat, a Kerka Vízimalomban helyi alkotók munkáiból nyílt kiállítás. A különleges környezetben ez alkalommal a településről származó Kelemen Ilona Cikka mutatta meg drótszobrait, aki itt kezdte alkotói pályáját, több alkalommal volt már helyben tárlata. Mellette Pörge Zoltán állította ki faragott fa tárgyait. A kiállítás három hétig látogatható.

Nagy István polgármester elmondta, idén már 17. alkalommal rendezik meg a programsorozatot. A falu turizmusának fellendítéséért együttműködnek a Kerka Vízimalom tulajdonosaival, akik bekapcsolódtak a szervezésbe, így került a malomba a kiállítás.


A kép előterében Kelemen Ilona egyik drótszobra látható,
melyet a vízimalom kertjében találhatnak meg Fotó: Kondákor Zsolt

A Szapáry-napokat mindig komoly előkészítés és várakozás előzi  meg - tette hozzá a településvezető -, fő programelem a főzőverseny, mely igencsak népszerű, minden évben nevezett legalább 20 csapat, és az önkormányzat által felajánlott bivalyhús is különlegességet ad a versenynek. A falu gyereknapját is ilyenkor tartják, a kisebbeknek külön programelemekkel készülnek.
Ezen a hétvégén tehát szombaton 11 órakor indul a főzőverseny, melynek ünnepélyes eredményhirdetését és a díjak átadását 16 órakor tartják. Ezt követően zenés, szórakoztató műsor kezdődik, fellép Horváth Milán, majd a tombolasorsolás következik, értékes nyeremények találnak gazdára. Majd színpadra lép Böröcz Roli, 20.30-kor Kocsis Tibor, este pedig a Solidsystem és a Hélium zenekar szolgáltatja a zenét.





Vissza a tartalomhoz