Szapáry nap Szécsiszigeten

Tartalomhoz ugrás

Szapáry nap Szécsiszigeten

...:::Szécsisziget község honlapja:::...
Közzététel szerző: Korosa Titanilla itt zaol.hu · Szerda 06 Júl 2016
Folytatva a 12 éve megkezdett hagyományt idén is megrendezésre kerül Szécsisziget legnagyobb eseménye a Szapáry - nap fesztivál.
A rendezvény hagyományairól és a programokról Nagy István polgármester tájékoztatta  lapunkat.
– Főzőverseny indítjuk a napot reggel, ami a bevezetése óta egyre nagyobb siker – mondta. – Nagy öröm számomra, hogy a település közép- és felsőfokú tanulmányokat végző diákjai immár évről-évre erre a napra készülnek baráti társasággal. Együtt főznek az ország minden területéről meghívott vendégeink. A faluban már a szabadságot is úgy veszik ki az emberek, hogy ezen a napon itt tudjanak lenni. Fő alapanyag a bivalyhús, hiszen a rendezvény helyszínéül szolgáló Andrássy-Szapáry kastélyt bivalyrezervátum veszi körül. Minden évben 2 bivalyt kell levágnunk, hogy az igényeket ki tudjuk elégíteni. A kulturális programot ez alkalommal is a kastélyban található állandó kiállításaink mellett új anyaggal is próbáljuk színesebbé tenni, idén Szak Zita „Több, mint fénykép” című kiállítása lesz látogatható augusztus végéig. Emellett délután a kastély pince termében Tóth Zsuzsanna történész előadását hallgathatják meg az érdeklődők „A barokk Szécsisziget és a Szapáryak” címmel. Az előadás mellett bemutatkozik a lenti Szivárvány Kamarakórus is, akik reneszánsz darabokat adnak elő.
A további délután programban a kastély külső udvarán felállított nagyszínpadon operett és musical gálakoncerttel folytatódik a rendezvény, de több zenés fellépő és környékbeli kulturális csoport is bemutatkozik.  A műsorok közben tombola sorsolásokkal teszik izgalmassá a napot, majd ismert sztárvendég is érkezik.
A nap folyamán emellett kirakodóvásár, ugrálóvár, korongozási lehetőség is várja a fesztiválra látogatókat.

Korosa Titanilla /zaol.hu/


Vissza a tartalomhoz