Megújult a ravatalozó Szécsiszigeten

Tartalomhoz ugrás

Megújult a ravatalozó Szécsiszigeten

...:::Szécsisziget község honlapja:::...
Közzététel szerző: Korosa Titanilla itt Hírek · 28 December 2017
A karácsonyi ünnepekre teljesen megújult a település ravatalozója és annak közvetlen környezete is.                                                               
Időszerűvé vált a település temetőjében a ravatalozó felújítása. A megromlott állapotú épület rendbetétele a helyieknek és az önkormányzatnak is szívügye volt, másrészt – mint azt Nagy István polgármester lapunknak elmondta – többször kaptak már az illetékes hatóságoktól felszólítást az épület szinte romosnak mondható állaga miatt.

– Nagy gondunk oldódott meg ezzel a felújítással, hiszen az eddigi leromlott állapotban már nem lehetett használni a ravatalozót – tájékoztatott a polgármester. – Idén év elején egy belügyminisztériumi pályázat keretében nyertünk mintegy 3 millió forintot a munkálatok költségeire. Ezt az összeget az önkormányzat további saját forrással megtoldotta , amiből sikerült a teljes tetőfelújítást, a lambéria cseréjét, a külső vékonyvakolást és festést megvalósítani. Emellett kicseréltük az összes nyílászárót és az épület előtere és a kapu környezete is térköves burkolatot kapott. Ezzel a mai kor és a hatóságok elvárásainak is megfelel a ravatalozó.
Nagy István arról is beszélt még, hogy a település temetőjében a továbbiakban tereprendezést is terveznek. Ezeket a munkálatokat a helyi közfoglalkoztatottakkal oldják majd meg.


Vissza a tartalomhoz