A kiállítótér berendezését tervezik – Szécsisziget polgármestere az aktuális munkákról

Tartalomhoz ugrás

A kiállítótér berendezését tervezik – Szécsisziget polgármestere az aktuális munkákról

...:::Szécsisziget község honlapja:::...
Közzététel szerző: Korosa Titanilla itt zaol.hu · Kedd 12 Jan 2021
Egyelőre a járványhelyzet bizonytalanná teszi az idei év tervezését, de elképzelések vannak 2021-re is településen. Az aktuális munkákról beszélt Nagy István polgármester, és az elmúlt esztendőt is értékelte.

– A 2020-as esztendő mindannyiunk számára emlékezetes marad, sajnos negatív értelemben, mivel márciusban észlelték hazánkban is a koronavírust, ami nemcsak a családok, hanem az önkormányzatok életére is hatással volt – fogalmazott a polgármester. – Szerencsére a vírushelyzet érdemben nem befolyásolta pályázataink megvalósítását, a kivitelezéseket – tette hozzá.
Nagy István sorba vette az elmúlt év eredményeit, eszerint márciusban a hegyi út burkolatát erősítették meg bazaltterítékkel, megkönnyítve a gazdák, az arra járók közlekedését, illetve vadriasztókat is kihelyeztek. Májusban közel 18 millió forint értékben három útszakasz újult meg, folytatva a korábban megkezdett út- és járdafejlesztéseket. Saját forrásból a Rákóczi utcában elbontották a régi buszvárót, ugyancsak elbontották, illetve áthelyezték lakossági kérésre a település központjából a szelektív hulladékgyűjtőt, a faluház udvarára pedig egy konténertároló került, amiben a Magyar Falu Programban elnyert eszközök kaptak helyet.


Nagy István polgármester mutatja az egyik új táblát Fotó: Korosa

– A 2020-as gazdálkodásunk a járványhelyzet, az elvonások és a bevételkiesés ellenére fenntartható volt, a köztereket karbantartottuk, a falugondnoki szolgálat működött és az Andrássy-Szapáry-kastélyba is érkeztek látogatók – folytatta Nagy István. – A lakóknak osztottunk maszkokat, folyamatosan tájékoztattunk mindenkit a járványhelyzet alakulásáról. Szociális támogatásokkal is segítettük a falu lakóit: 10 fő kapott beiskolázási támogatást, a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázaton 5 diákot támogattunk, 13 háztartásnak osztottunk szociális tüzelőt, a 14 év alatti gyerekeket mikuláscsomaggal leptük meg, év végén pedig minden lakcímre egyszeri 10 ezer forintos pénzbeli juttatást adtunk, támogatva a családokat – sorolta.
A járványhelyzet miatt még bizonytalan az idei év tervezése, a kötelező feladatok ellátása mellett a bivalyrezervátumot, az Andrássy-Szapáry-kastélyt és a 2019-ben megújult magtárépületet is működtetnie kell az önkormányzatnak. Tavaly elindult a magtárszárnyban a kiállítótér alapjainak kialakítása a Göcseji Múzeum munkatársaival, az idei év fő feladata pedig ennek berendezése lesz, a települési értéktár kap itt helyet. A polgármester hozzátette: zajlik egy konzorciumi pályázatuk megvalósítása is, melyben utcanév- és információs táblák, virágládák és egy kerti kiülő kihelyezését végzik el. Emellett bíznak benne, hogy idén hagyományos rendezvényeiket – mint a Szapáry-nap – is meg tudják tartani.



Vissza a tartalomhoz