Turizmus

Erdei kisvasút
A göcseji táj egyik különlegessége az erdei vasúthálózat, amely mintegy 109 km hosszúságban hálózza be a zalai erdők egy részét, ezzel az ország leghosszabb erdei vasútja. Jelentős mennyiségű faanyagot szállít Lentibe és Csömödérbe a fafeldolgozó üzemekbe, valamint a MÁV vonalhoz csatlakozva távolabbi helyekre is eljuttatja a kitermelt fát. A személyszállító vonatok Lenti és Kistolmács között haladva 32 km hosszban összekötik a térség kirándulóhelyeit.
Papp Simon Olajos Körút
Bunkerek

Dobriban található a környékén a legtöbb bunkernek nevezett hidegháborús építmény, mely az 1950-es években a Déli Védelmi Vonal („Magyar Maginot Vonal”-ként aposztrofált védelmi rendszer) néven létesült a NATO elleni védekezés érdekében. A falu belterületén, udvarokban, kertekben, de a temetőben is (a sírok között), a szőlőhegy lábánál, számtalan bunker sorakozik. Ezek mindegyike elhanyagolt állapotban van.gy a médiában „híre felbukkant. Dobriban is megmaradtak a Bendehegy lábánál a hajdani futóárkok, melyek az itt található bunkereket kötötték össze.

Gyalogtúra útvonal:

Papp Simon Olajos Körút (piros jelzés)

Az “Olajos Körút – Papp Simon útján” nevét Dr. Papp Simon geológusról kapta, aki a magyar szénhidrogén-bányászat egyik legkiválóbb képviselője volt. 1937-ben az ő irányítása mellettt tárták fel hazánk első kőolajmezőjét Budafapuszta és Lispe határában, majd ő vezette a Lovászi határában folyó feltárási munkákat is. A kőolajbányászat átformálta az itt élők életét. Az erdők között megbúvó himbák (villanymotoros mélyszivattyúk) komótos bólogatása ma már ugyanúgy hozzátartozik a dél-zalai táj képéhez, mint a százados tölgy és bükkfák alkotta erdők, vagy a dombtetőket koszorúzó szőlőhegyek. Ez a túra a hajdani zalai olajvidék legszebb részeit tárja föl a természet szerelmesei számára, mintegy 89 km hosszúságban. Erdőkön, mezőkön, réteken, szőlőhegyeken át vezet a piros jelzés, miközben feltárulnak előttünk a táj természeti és ipartörténeti kincsei, értékei. Megcsodálhatjuk a Budafapusztai Arborétumot, Vétyem messze földön híres ősbükkösét, megmártózhatunk a bázakerettyei termálfürdő vizében, letekinthetünk a Maróci-szőlőhegyről a völgyben megbúvó meseszép kis falucskára, vagy gyönyörködhetünk a Mároki kápolnában, a Lovászi-hegyről szemünk elé táruló kilátásban…
Dél-Zalai Erdőtáj Kerékpárút

Gerinchálózata Lenti és Letenye között kavarog, mintegy 80 km hosszúságban.
Kerkateskándon a falu határában lévő legelőkön lovakat és szarvasmarhákat láthatunk. Ez a régen teljesen általános falusi kép, ma már valóban ritkaságszámba megy. Kerkateskándon működik a Viktória Lovasudvar, mely értelemszerűen a lovas turizmusban érintett. Itt lovas oktatás, póni lovaglás, sétakocsikázás, lovas túra szervezés folyik.