Megújult a ravatalozó Szécsiszigeten (zaol.hu)

Időszerűvé vált a település temetőjében a ravatalozó felújítása. A megromlott állapotú épület rendbetétele a helyieknek és az önkormányzatnak is szívügye volt, másrészt – mint azt Nagy István polgármester lapunknak elmondta – többször kaptak már az illetékes hatóságoktól felszólítást az épület szinte romosnak mondható állaga miatt.

dsc547321-768x513

– Nagy gondunk oldódott meg ezzel a felújítással, hiszen az eddigi leromlott állapotban már nem lehetett használni a ravatalozót – tájékoztatott a polgármester. – Idén év elején egy belügyminisztériumi pályázat keretében nyertünk mintegy 3 millió forintot a munkálatok költségeire. Ezt az összeget az önkormányzat további saját forrással megtoldotta , amiből sikerült a teljes tetőfelújítást, a lambéria cseréjét, a külső vékonyvakolást és festést megvalósítani. Emellett kicseréltük az összes nyílászárót és az épület előtere és a kapu környezete is térköves burkolatot kapott. Ezzel a mai kor és a hatóságok elvárásainak is megfelel a ravatalozó.

Nagy István arról is beszélt még, hogy a település temetőjében a továbbiakban tereprendezést is terveznek. Ezeket a munkálatokat a helyi közfoglalkoztatottakkal oldják majd meg.

Korosa Titanilla

Submit a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>