Van jövője a Szapáry-napnak Szécsiszigeten

Tartalomhoz ugrás

Van jövője a Szapáry-napnak Szécsiszigeten

...:::Szécsisziget község honlapja:::...
Közzététel szerző: Korosa Titanilla itt Hírek · Hétfő 06 Aug 2018
Jó hangulat, finom étkek és számos fellépő várta a látogatókat a 14. alkalommal megrendezett Szapáry-napon. Több mint ezer érdeklődőt vonzott a rendezvény.     
                                  
Pénteken koncertekkel kezdődött a program, majd szombaton éjszakába nyúló műsorral folytatódott a Szapáry-nap. Szombaton délelőtt a program fő eleme a főzőverseny volt, amelyen hagyományosan a helyi bivalyrezervátumból származó állat húsából készítették el az étkeket a csapatok. Összesen 35 társaság gyújtott alá a bográcsnak és 24-en neveztek az ételek szemléjére.
– Az idei rendezvényt nézve egyértelmű, hogy folytatnunk kell ezt a programot – mondta Nagy István polgármester. – Amíg ennyi társaság nevez a főzőversenyre és élvezi a rendezvényt, addig van jövője a Szapáry-napnak. Emellett a település jó hírét, ismertségét is erősítjük vele. Idén a helyiek és környékbeliek mellett Csongrád megyéből, Szentesről, valamint Tiszafüredről is érkeztek vendégek, s a turisták is megtalálják ezáltal településünket.

/A főzőverseny dobogós csapatainak képviselői: Nagy Júlia (1. hely), Urbán Zoltán (2.) és Orsós Imre (3.) Fotó: Korosa Titanilla/

A főzőversenyen az első három helyezett csapatot külön díjazták, de senki sem ment haza üres kézzel, több ajándékot is kiosztottak. Szokoli Ferenc, az ételeket bíráló zsűri elnöke elmondta: felkészült csapatok érkeztek a főzőversenyre, a zsűri finom ízeket talált. Többen készítettek gulyásfélét helyi alapanyagokkal, például gombával, illetve olyan hagyományos étkeket, mint a dödölle és a prósza.

Idén kiemelt figyelmet kaptak a gyerekek is, őket korongozás, népi játszóház, légvár és körhinta várta, valamint több fellépő is szórakoztatta a közönséget. Nagy sikert aratott az Irigy Hónaljmirigy műsora, ők a közönség soraiból is kaptak erősítést. A program kulturális részében pedig Nagy Kitti Fantázia világ című tárlata nyílt meg, illetve Horváth Bernadett amatőr festő alkotásait és Hóbor Józsefné báb- és textiljátékait is láthatta a közönség.

Korosa Titanilla


Vissza a tartalomhoz