Főzőverseny a Szapáry-napon

Tartalomhoz ugrás

Főzőverseny a Szapáry-napon

...:::Szécsisziget község honlapja:::...
Közzététel szerző: Korosa Titanilla itt zaol.hu · Szombat 06 Aug 2016
Bivalyhúsból készült ételek sora, településtörténeti előadás, illetve számos szórakoztató program várta a látogatókat a 12. alkalommal megrendezett Szapáry-nap fesztiválon szombaton.                                                          
A település egyik legjelentősebb történeti emléke és turisztikai látnivalója, az Andrássy-Szapáry kastély és annak kertje adott otthon a rendezvénynek és fesztivál talán legnagyobb népszerűségnek örvendő programjának, a főzőversenynek. Ez alkalommal 37 csapat nevezett különféle húsételekkel, a jelentkezők száma messze túlszárnyalta a tavalyit. A helyiek és környékbeliek mellett az országos biliárd egyesület tagjai is megérkeztek a főzésre, ők az ország híresebb főzőversenyeit gyakorta keresik fel, és ezúttal Szécsiszigetre is ellátogattak.
A fesztivál programját évről-évre tovább színesítik a szervezők, a hagyományos programok mellett idén Szak Zita festő kiállításával kezdődött a kulturális program, majd a Budapestről érkezett Tóth Zsuzsanna művészettörténész a Szapáryakról tartott előadást. A barokk Szécsisziget történeti áttekintése mellett a lenti Szivárvány Kamarakórus előadásában reneszánsz dallamok csendültek fel a kastély pinceszínpadán, amit először nyitottak meg a rendezvény alkalmából.
A délutáni programban kapták meg a főzőverseny helyezettjei a megérdemelt díjakat, a folytatásban pedig zenés-táncos fellépők szórakoztatták a közönséget.

Korosa Titanilla /zaol.hu/


Vissza a tartalomhoz