Felhívás

Tartalomhoz ugrás

Felhívás az adventi időszak veszélyeire

Ismét elérkezett advent időszaka, december 3-a advent első vasárnapja. Ilyenkor az otthonokban sok helyen meggyújtják az adventi koszorú gyertyáit, világító fénysorokat helyeznek el a lakásokban. Az ünnepet meghitté és széppé teszi a gyertyaláng, azonban a kellő odafigyelés hiánya könnyen balesetekhez, tragédiákhoz vezethet.
Admin | 5/12/2023

TISZTELT EBTARTÓK! KEDVES KUTYATULAJDONOSOK!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdése rendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat - ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel - három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.
admin | 19/7/2023

Szúnyoggyérítés

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.
A kezelés pontos időpontja: 2023. június 19. napján, napnyugta utáni órákban. Pótnapok: 2023. június 20., 21.napjai, ugyanebben az időben.
admin | 15/6/2023

Háztáji sertésállományok felmérése

Mint az Ön előtt is ismert, hazánkban jelen van az afrikai sertéspestis (ASP), mely a házi sertésállományt és vaddisznóállományát érintő vírusos megbetegedés. A kialakult betegség nem kezelhető, jelenleg vakcinázással nem megelőzhető, így az egyetlen védekezési mód a járvány terjedésének lassítására és a betegség széles körű elterjedésének megakadályozására az előírt járványügyi szabályok, korlátozások és bevezetett intézkedések teljes körű betartása és betartatása.
admin | 2/8/2022

Kéménytűz megelőzése

Az elmúlt időszakban egyre emelkedik a kéménytüzek száma Zala megyében, ahol 2021-ben 143 lakástűz keletkezett, melyek során hárman vesztették életüket. A tűzoltók ezen kívül mintegy 50 esetben mutatták ki a szén-monoxid jelenlétét az ingatlanokban.
admin | 17/1/2022
Vissza a tartalomhoz