Útfelújítás a zártkertekben Szécsiszigeten

Tartalomhoz ugrás

Útfelújítás a zártkertekben Szécsiszigeten

...:::Szécsisziget község honlapja:::...
Közzététel szerző: Korosa Titanilla itt zaol.hu · 7 Április 2020
A zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatására pályázott a település önkormányzata sikeresen. Erről és egyéb aktualitásokról is beszámolt Nagy István polgármester.

– Száz százalékban támogatott pályázatról van szó, az összköltsége 10 millió forint, 9 milliót költöttünk utak megújítására, karbantartására és 1 millió forintot vadvédelmi elemek létesítésére a kiírásnak megfelelőn – tájékoztatott Nagy István. – A munkálatokat a Deák Ferenc utca bejáratától a kilátóig tartó, közel 1,2 kilométeres szakaszon végezték el, az út bazaltterítéket kapott némi mészköves darált betonalapozással, ahol szükséges volt. Emellett a vízelvezető kifolyások tisztítását is megoldottuk. Ezen a részen ilyen nagyobb felújítás még nem történt, persze ez sem százszázalékos megoldás, de jó alap lehet a további felújításokhoz. Reméljük néhány évre megoldja a zártkerti területek jobb megközelítését. A település összterülete 620 hektár, az említett zártkerti terület ebből 66 hektár, vagyis 10 százalékot meghaladó. Összesen 88 zártkerti ingatlan található itt, mintegy 300 tulajdonossal – magyarázta.

/A felújított útszakasz még a munkálatok idején/
Fotó: a szerző / Zalai Hírlap

Azt is elmondta a polgármester, hogy nagyon fontos a település életében ez a fejlesztés, mivel ez az útszakasz csak az időjárás függvényében volt járható, míg a 22 vadvédelmi elemet erre a részre jövő hónapban helyezik ki.
– Egyrészt a helyiek, az ezen a részen gazdálkodók tudnak könnyebben közlekedni ezután akár személyautóval, és fontos a településre látogató turisták számára is az útfelújítás, akik szintén könnyebben közelíthetik meg a hegyi kilátót és környezetét, ahol lehetőség van megpihenni, szalonnát sütni egy-egy túra során. A kilátót szeretnénk felújítani a jövőben, ha lehetőség lesz rá – tette hozzá.
Szécsisziget több pályázaton is sikeresen szerepelt az elmúlt időszakban, ezek idén már a megvalósítás szakaszába lépnek. A koronavírus-járvány miatt több kérdés felmerül itt is, mint mindenhol a kivitelezések terén, de remélik, mielőbb visszatér az élet a megszokott kerékvágásba és haladnak a vállalásokkal.


Vissza a tartalomhoz